Η στρίγγλα που έγινε αρνάκι... στην Ξάνθη!

25-08-2010
φωτό: η "στρίγγλα" Σμαράγδα Καρύδη, μετά το τέλος της παράστασης το βράδυ της Δευτερας

Η «Στρίγγλα που έγινε αρνάκι», μια από τις πρώτες κωμωδίες του Σαίξπηρ και από τις δημοφιλέστερες όλων των εποχών, ζωντάνεψε στην πόλη μας την Δευτερα, 23 και την Τρίτη 24 Αυγούστου στο υπαίθριο θέατρο της Ξάνθης.
Το έργο ανέβηκε σε σκηνοθεσία του Θοδωρή Αθερίδη με πρωταγωνιστές τον ίδιο στον ρόλο του Πετρούκιου, την Σμαράγδα Καρύδη στον ρόλο της Κατερίνας και μία ομάδα γνωστών ηθοποιών.
Το xanthi reds ήταν εκει το βράδυ της Δευτέρας, σε ενα γεμάτο θέατρο, και είναι σε θέση σήμερα να επιβεβαιώσει την επιτυχια της παράστασης.
Από τα πρώτα λεπτά του έργου ο κόσμος γελούσε και μέχρι το τέλος "κλαίγαμε" από τα γέλια... αλλά και στο ενδιάμεσο (τόσο πολύ μας άρεσε!). Οι ερμηνείες και η σκηνοθεσία ήταν απολαυστικές και οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, καταλήξαμε να πούμε ότι το έργο "άξιζε τα λεφτά του", αφού η τιμή του εισητηρίου θεωρήθηκε κάπως "τσουχτερη" από πολύ κόσμο.
Όπως και να έχει όμως ήταν μια ξεχωριστη παράσταση που χωρίς αμφιβολία έδωσε διαφορετικη νότα στις εκδηλώσεις της πόλης μας, μιας και δεν έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθούμε θεατρικές παραστάσεις και μάλιστα με τόσο δημοφιλεις πρωταγωνιστές, όσο συχνά θα θέλαμε.
Τελικα την σηκώνει ο οργανισμός μου την κουλτούρα... αν και στην αρχη την φοβήθηκα!

φωτό: Ο Πατρίκιος Κωστής αγκαλιά με το xanthi reds..




Παραλειπόμενα: Στο τέλος του έργου αρκετός ηταν ο κόσμος που περίμενε για να φωτογραφηθεί και να πάρει κάποιο αυτόγραφο από τους ηθοποιούς. Πρώτος εμφανίστηκε ο Στέλιος Γούτης (από το "καφε της Χαρας"). Χαμογελαστός χαιρέτησε και δεχτηκε τα συγχαρητήρια του κόσμου. Αμέσως μετα είδαμε τον Πατρίκιο Κωστή (από το "Παρά Πέντε") ο οποίος ομολογουμένως ηταν όχι μόνο ο πιο ωραιος (ας μου επιτραπει...) αλλα και ο πιο προσιτός από όλους. Φωτογραφήθηκε με όλους όσους του το ζήτησαν με προθυμία και χαμόγελο. Λίγο αργότερα είδαμε και την Σμαράγδα Καρύδη και όλοι έστρεψαν την προσοχή τους πάνω της και έτρεξαν να βγουν μια φωτογραφία μαζί της κάτι που, αν και εμφανώς κουρασμένη, δεν αρνήθηκε σε κανεναν.
Τότε ήταν που κάπου πηρε το μάτι μου τον Χρήστο Πλαΐνη να μιλά στο κινητό του γεγονός που δεν εμποδισε τις θαυμάστριές να τον πλησιάσουν για μια φωτογραφία. Τελευταιος, εμφανίστηκε ο Θοδωρής Αθερίδης ο οποιος δεχτηκε τις λιγότερες "επισκέψεις" και αυτό γιατι ήταν ο μόνος που αρνήθηκε να φωτογραφηθει...
Αυτό που επίσης μου έκανε εντύπωση, σαν θαυμάστρια πάντα, ήταν η "γραμμή" που κράτησαν οι πρωταγωνιστές στο θέμα "αυτόγραφο¨. Ειχαν συνεννοηθεί, όπως μας είπε ο Χρήστος Πλαϊνης, να μην υπογράψουν αυτόγραφα, γιατι ο κόσμος ήταν πολύς, και να βγουν μόνο φωτογραφίες. Κατανοητό και σεβαστό... άνθρωποι είναι και κουράστηκαν αλλα εγω έχω την υποχρέωση να το αναφέρω, ιερό καθήκον θα το έλεγα!

φωτό: ο Χρήστος Πλαϊνης... δεν πρόλαβε να μιλήσει στο τηλέφωνο ο άνθρωπος!

mail επικοινωνίας: syreds@gmail.com
Τα mail και οι απαντήσεις δημοσιεύονται στην στήλη "Συ είπας"