Γιάννης Ζουγανέλης - Ραλλία Χρηστίδου στην Ξανθη

30-08-2010

Το βράδυ του Σαββάτου 28 Αυγούστου, το xanthi reds, βρέθηκε στην συναυλία του Γιάννη Ζουγανέλη και της Ραλλίας Χρηστίδου στο θερινό σινεμά της Ξανθης "OΛΥΜΠΙΑ".
Την αυλαία άνοιξαν οι "Πάρε-Δώσε", ένα αξιολογο γκρουπ της πόλης μας που έμεινε στην σκηνή για μισή ώρα περίπου μέχρι να βγει ο "μεγάλος" Γιάννης Ζουγανέλης και να αρχίσει με τον μοναδικό του τρόπο την δική του παράσταση.
Στην σκηνή βρίσκονταν οι μουσικοί, τα ΟΛΑ του,που έπερναν την θέση τους και ξαφνικά ακούσαμε μια γνωστή φωνή... τον ψάχναμε αλλα δεν τον βρίσκαμε. Ήταν ο Γιάννης Ζουγανέλης που απο τα παρασκήνια έλεγε ανέκδοτα.
Τι να πρωτοπει κανεις γι' αυτόν τον άνθρωπο! Ειναι γνωστή η αδυναμία μας στην οικογενεια Ζουγανέλη και όχι άδικα.

Ξεκίνησε ευχαριστώντας θερμά τον κόσμο που ήρθε να παρακαλουθήσει και επεσήμανε ότι σκοπος του δεν ήταν απλα να μας ψυχαγωγήσει αλλα να επικοινωνήσει μαζί μας, κάτι που τόνισε αρκετες φορες. Ήταν μία παράσταση που περιείχε όχι μόνο τα χαρακτηριστικά αστεία του, που αν και γνωστά, περιμένουμε πάντα να ακούσουμε με την ίδια ευχαρίστηση αλλα τραγούδια και σημεία όπου ο Γιαννης Ζουγανέλης εξέφραζε τις απόψεις του όχι για να κάνει πολιτική ή κριτική όπως είπε ο ίδιος αλλα για να επικοινωνήσει μαζί μας... και τα κατάφερε!
Άμεσος, προσιτός, άνετος μιλουσε καθ' όλη την διάρκεια με τον κόσμο... μέχρι και παραγγελιές δόθηκαν και φυσικά... εκτελέστηκαν!
Είναι ένας έξυπνος κα σεμνός άνθρωπος με σπάνιο ταλέντο, κατά τη γνώμη μας... θα μπορούσαμε ίσως να του δώσουμε τον τίτλο "σύγχρονος Καραγκιόζης" κάτι που από την μεριά μας μόνο θαυμασμό κρύβει και αγάπη για την δουλειά του.
Ευαισθητοποιημένος σε θεματα κοινωνικά, επηρεασμένος απο το γεγονός ότι οι γονείς του ήταν κωφάλαλοι, προέτρεψε τον καθένα μας να πράξει ό,τι δεν πράττουν οι άρχοντες.
Ό,τι και να πούμε είναι λίγο για έναν άνθρωπο που θαυμάζουμε και εκτιμούμε τόσο...
(Το ξέρατε οτι εκτός από το ότι διδάσκει στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή "Μοντέρνοι Καιροί" ο Γιάννης Ζουγανέλης είναι επίτιμος καθηγητής της Ακαδημίας του Μονάχου, όπου συμμετέχει ενεργά στην δημιουργία έδρας ελληνικής μουσικής;;;)

Με την σειρά της ανέβηκε στην σκηνή για να τραγουδήσει και η Ραλλία Χρηστίδου η οποια "άνοιξε" το πρόγραμμά της με την φράση "Γεια σου Ξάνθη! Γεια σου πατρίδα". Εμεινα εμβρόντητη! Αυτο ήταν κάτι που ομολογώ, δεν το γνώριζα! Οπως αργότερα ειπε στην σκηνη και ο Γιαννης Ζουγανέλης η Ραλλία κατάγεται απο την πόλη μας και μάλιστα ειχε και το δικό της κοινό και αναφέρομαι στην μητέρα και τους λοιπόυς συγγενεις που την καμάρωναν!
Η Ραλλία τραγούδησε τα τραγουδια της στην πρώτη της εμφάνιση και παρόλο που ειναι γνωστό το ταλέντο και η φωνή της θα λέγαμε ότι σε εκεινο το σημείο η παράσταση έκανε "κοιλιά". Ήταν κάπως "κουμπωμένη" και αυτό ειχε αντίκτυπο στο κοινό κάτι που δεν υπήρχε στο δεύτερο μερος όπου ερμηνευσε γνωστα λαϊκά κομμάτια, που ενω δεν ταιριάζουν με το στυλ που την εχουμε συνηθίσει, την έδειξαν πιο άνετη.

Η συναυλία έκλεισε με τους δύο καλλιτέχνες να ειναι μαζι στην σκηνη και τον Γιαννη Ζουγανέλη να "πειράζει" μέχρι την τελευταία στιγμή όχι μόνο την Ραλλία και το κοινό αλλα και τους μουσικους που τον πλαισίωναν, τα ΟΛΑ του. Ο Γιάννης Ζουγάνέλης ευχαρίστησε πολλες φορές όλους εμας που τους τιμήσαμε με την παρουσία μας, όπως ειπε επι λέξη και έκανε κάτι που δεν συνηθίζεται. Επέμενε και ανέβασε ξανα στην σκηνη το support group, τους "Πάρε Δώσε". "Ελάτε παιδιά ανεβειτε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που μας τίμησε" είπε χαρακτηριστικά και ο κόσμος που συνεχώς γελούσε, τραγουδούσε και τελικά... επικοινωνουσε μαζί του, τους καταχειροκρότησε.
Ισως δεν εχω παρακολουθησει αρκετες συναυλίες αλλα επιτρέψτε μου... αυτό δεν το έχω ξαναδεί.

mail επικοινωνίας: syreds@gmail.com
Τα mail και οι απαντήσεις δημοσιεύονται στην στήλη "Συ είπας"