Οι Cabaret Balkan στην Ξάνθη

25-09-2010

βίντεο: οι Cabaret Balkan στο live της Παρασκευής 24/09/2010 στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης


Χαιρόμαστε να βλέπουμε εκδηλωσεις στην πόλη μας. Να βγαίνουμε για μια βόλτα και να πετυχαίνουμε συναυλία!
Σε μία γωνία της Κεντρικής Πλατείας της Ξανθης είδαμε στημμένη την σκήνη των Cabaret Balkan το βραδυ της Παρασκευής, 24/09/10, και αυτό έφτανε για να ξεσηκώσουν με τις μουσικές τους όχι μονο όσους παρακολουθούσαν αλλά κάθε περαστικό.
Βρέθηκαν στην πόλη μας στα πλαισια του Φεστιβάλ Νεολάιας του Συνασπισμού και το "κακο μάτι" βρήκε την ευκαιρία να μιλήσει μαζί τους.

Οι Cabaret Balkan ειναι μια σχετικά νέα μπάντα με έδρα την Θεσσαλονίκη που, όπως μας είπαν, ξεκίνησε πριν από περίπου 2 χρόνια και εγινε γρήγορα γνωστή στους fan του είδους. Για τους γνωστες μάλιστα θεωρούνται πολύ καλοί μουσικοί, με μεγάλη γκάμα οργάνων, που έχουν την ικανότητα να "παντρεύουν" διαφορα ειδη, βαλκανική μουσική με τζαζ στοιχεια, έθνικ... μέχρι και παραδοσιακά ελληνικά!
Πρόκειται για ταλαντούχους ανθρώπους προσιτούς, με χιούμορ που έχουμε δει ξανα στην Ξανθη στις Γιορτές Παλιάς Πόλης του 2009.
"Η μουσική που παίζουμε είναι mosaic" μας είπαν και εξήγησαν "Φαντάστείτε το σαν ενα μωσαϊκό. Ο καθενας μας εχει διαφορετικό στυλ... παντρευουμε όλα τα στοιχεια και βγάζουμε έναν δικό μας τύπο". Στην συνέχεια μας εξηγησαν τον λόγο που δεν εχουμε δει ακομα ηχογραφημένη δουλειά τους " Το παλευουμε! Δόξα τω Θεώ πήγε πολύ καλά η μπάντα, είχαμε πολλές συναυλίες, ο χρόνος μας όμως ειναι πολύ περιορισμένος. Για να κάνεις ενα cd χρειάζεται ηρεμία, ξεκούραση, σκέψη. Είμαστε στην διαδικάσια αυτο το διάστημα και σε 2 μήνες περίπου θα βγεί η πρώτη μας δουλειά".

Για τα επόμενα βήματά τους οι Cabaret Balkan μας είπαν ότι το Σαββατο 25/09 θα βρεθούν στο "Φεστιβάλ Νεολαίας του Συνασπισμού" στην Κομοτηνή, την Κυριακή 26/09 στο "Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου" στο Κιλκίς ενώ από τον Οκτώβρη μέχρι τον Ιανουάριο θα βρίσκονται στον "Ζυγό" με τους "Άγαμους Θύται" και θα ακολουθησουν εμφανισεις σε Θεσσαλονικη και Αθήνα.

οι Cabaret Balkan είναι: Βασίλης Κομματάς (κλαρίνο, σαξόφωνο), Θάνος Σταυρίδης (ακορντεόν, νταούλι, μπαγλαμάς), Βασίλης Θεμελής (τούμπα), Γιάννης Ιωαννίδης (ντραμς), Ηλίας Κόζας, (φωνητικά, κιθάρα)

mail επικοινωνίας: syreds@gmail.com
Τα mail και οι απαντήσεις δημοσιεύονται στην στήλη "Συ είπας"